Utlåning. En ljuv smak av döden

För er färskingar i sexmedflera-världen så är nog inte Utlåning det första ni tänker på att ge er ikast med. Utlåning, som i korthet kan beskrivas som att låna ut den man älskar till någon/någon för sex, är en komplex syssla. Det är en riktigt stark brygd att föra mot sina läppar.
Nänä, min älskade är inget ”utlåningsobjekt”! Det är ju helt galet! Varför skulle jag låna ut den jag älskar?!

Jaaa...
För att sex works in mysterious ways kanske?

Kanske har du redan, en smula förvånad, upptäckt den goda känsla det väcker i dig att se din älskade ha sex med någon annan. Hen ger sig hän med någon o upplever något nytt, utan dig. Du tycker det ser...fint ut. Hen är din, men just nu inte alls din. Hen är härlig, men med nån annan. Men...en liten liten plåga gör sällskap med det härliga av åsynen. Du är bortglömd. Hur kan det kännas skönt?...Är det för att du unnar din älskade den här nya upplevelsen? Compersion alltså. Men du både vill o inte vill att det din älskade håller på med ska vara över. Kom tillbaka till mig nu!- men nej, inte än. Efter den där kyssen kanske. Eller nej, efter knullandet, då kan hen få återupptäcka dig, sukta efter dig o det kärlekssex ni har. Eller så vill du se hen pusta ut i den där andras armar också?...Så mycket vill du pusha på gränsen. Så mycket vill du smaka på att förlora den du älskar.

Det du känt är en kusin till känslan av Utlåning.
O det handlar- som inte så sällan när man pratar om sex- om Njutning kontra Smärta.

Ett känt filmberättargrepp kan hjälpa till att bringa ljus över det här.
I ”Star Wars” försvinner Luke Skywalker ner under ytan i Dödstjärnans avfallsdamm. Vi drabbas av en liten fasa: har han (som vi identifierar oss med, som är VI!) försvunnit för gott?! Dog han där?! Vi vet nånstans att han inte gjorde det (det är ju mycket kvar av filmen o han är ju för sjutton vår huvudperson!) men vi hinner uppleva det förfärliga. Det går sekunder- han är död, han är borta!- Så far Luke upp ur vattnet, flämtandes!- o vi är djupt djupt lättade. Nej på allvar trodde vi ju inte att han var död, men smaken av död kände vi ändå. O det paradoxala är att den är värd så mycket. Den är konstigt nog så ljuv, för den ger det fortsatta livet med Luke Skywalker än mer...färg! djup! liv!

Det att låna ut den jag älskar för att hen ska ge sig hän sexuellt med någon annan, utan att jag är med, kan liknas vid att få känna denna ljuva smak av döden. Vem vill inte uppleva en ljuv smak av döden- utan att dö!
Hen är med någon som kommer få hen att uppleva fantastiska saker, sånt jag aldrig kan ge hen. Hen förlorar sig i njutning med en annan. O det var precis det jag ville åt. Frivilligt riskerar jag att förlora hen. Att jag ska dö för hen. Innerst inne vet jag att det inte kommer hända. But then again, vem vet?...Där är den ljuva smaken igen. Tvivlet. Men sen, att bli lugnad. Kärleken i återseendet. Den starka lättnaden. Tacksamheten.

Det som många menar hör ihop med att vilja uppleva den där ljuva smaken av döden, är att själva objektifieringen, användandet, av den älskade, är en drivande kraft. Jag använder hen för att få något värdefullt, få den där smaken av döden. O huvuvida den jag älskar tycker om det den gör eller inte, vill eller inte vill göra det, är inte viktigt. Hen vill bara ge det till mig. Denna vinkel att se på utlåningen har ju med bdsm-begreppet Maktförskjutning att göra. Utlåningen lockar hos den som är utlånad fram en känsla av stark undergivenhet, av att inte ha en egen vilja. Där, i utplåningen finns njutningen, att bli till en person, en kropp, som nyttjas, tillintetgörs. Visst kan den utlånade tänkas att också njuta av sexet, men det är bara en bonus.

Ja, sex works verkligen in mysterious ways.
Det är väl bland annat därför vi älskar sex, eller?...Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s