Say it loud: Jag är flersam o proud!

Jo det finns väl sexigare ord än Flersam.
Låter det lite som ett alternativ man kan kryssa i på en blankett från Socialstyrelsen? Jo man kan ha något emot det torrfnöskigt nyktra i ordet. ”Flersam?! Fan heller, vi ligger runt! Jag o min partner är ena riktiga slampor!

Nej, flersam är kanske inget superläckert ord, men ändå ett som inbjuder till spännande prat- för vad innebär det egentligen?.. Prova att säga, ”Jag o min partner är flersamma” på fikastunden på jobbet, när det pratas om relationer, så får du se. (Väljer du däremot att bara sådär by the way kalla dig o din partner för slampor så finns risken att man avfärdar det som ett småfånigt försök att chockera).
”Flersam” är coolare. Behärskat, utan att vara trist. Vuxet, men på det bra sättet. Kanske blir det rätt sexigt just därför?...Visst, några vid fikabordet kommer dra sig undan, påstå falskeligen att dom behöver mera kaffe, för att slippa utsättas för omstörtande relationsidéer. Andra lutar sig närmare dig o vill verkligen veta mer. Du är spännande. Du lever modernt. Utmanande men absolut inte hänsynslöst.

Vi har, i olika sammanhang, kommit ut som just Flersamma. Känslomässigt monogama är vi, men vi är flersamma. O det kan ju betyda olika saker, som att man har ett s.k. öppet förhållande, att man har flera betydelsefulla relationer på gång samtidigt. I vårt fall betyder det att vi har sexuella relationer med andra- oftast tillsammans- o har förmågan att skilja på det sexet o det sex vi har bara med varandra. Gemensamt för alla flersamma varianter är ju att alla är med på att relationerna ser ut på det sättet.

Varför tycker vi om ordet Flersam?

Ordet påstår ATT vi hör ihop men det tar bort det krampaktiga i HUR vi hör ihop. Vi ser ett värde i att stretcha på vår relation. Fylla upp den till bredden o göra den till allt vad vi vill att den ska vara. Vi vill ha tryggheten, men försöka skapa en relation med många öppna fönster. O in genom dom där öppna fönstren ska det nya blåsa in, det som vi personligen mår bra av o därigenom också vår relation mår bra av.  Det blåser in vindar av alla möjliga slag: sexmedflera- bdsm- o tantra-vindar. Det finns så mycket som lockar o gör oss modiga, ifrågasättande, sköna o krävande. Just det står fönstren öppna för. Om inte relationen gör oss till allt det där, vad ska vi då med den till?

Nej, jag kan inte ge dig ditt spännande o rika liv, det måste du ge dig själv. Men jag kan inspirera o pusha dig. Vill du gå så gå. O känn dig förvissad om att du vet var jag är o att du har mig kvar. Jag vet att du har starka känslor för mig, jag är viktig i ditt liv, jag är primär för dig. Men du har också andra. Dom är inte värst viktiga för dig, men du gillar dom o du vill att dom förekommer. O du har dom aldrig bakom min rygg. Du smusslar aldrig. Du vill berätta om det du upplever med dom, o du vill få mig att förstå allt. Du är flersam, men du är mig känslomässigt trogen.

Flersam rimmar på Mersam.
Det är perfekt.En reaktion till “Say it loud: Jag är flersam o proud!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s