Påklätt vs Naket

Vi skrev en dikt om att helt naket är det vi tycker mest om när vi har sex med andra. Sexiga korsetter, snygga stay-ups, negligéer o skor får gärna vara med när kyssarna o hånglet drar igång- det är ju trevande fint att smyga in en hand under ett lätt tyg, känna hur välkommen handen är. Men om vi får bestämma så vill vi att kläderna sen knäpps upp, glider av o kastas iväg bort från madrassen där sexröran far iväg. Bort med kläderna bara! Vi vill ha all hud vi kan få! Göm ingenting för oss!

O så känner vi fortfarande.

Men…

Det finns nåt annat också.

Det som handlar om Påklätt versus Naket.

En kropp håller sig klädd, ”stängd o oåtkomlig”, den andre helt naken o oskyddad. (Eller varför inte flera kroppar påklädda o bara en naken?) Det ger en så tydlig uppdelning i vem som tar emot o vem som ger. Den nakna krävs på väldigt lite av motprestation, kanske ingen. Den klädda ges full tillgång till den nakna, den utsatta, den utlämnade. För just utlämnad är den nakna, o det är nära till hands att bli självmedveten o känna sig lite skamsen över sin nakenhet, i kontrast till den påklädda. För aldrig känner man sig mer naken än ihop med klädda. Sedd: ja, vilket är härligt. Men också granskad: läskigt! Sen får den nakna också hjälp att låta tankarna gå inåt, släppa omtanken om den andra, som ju ändå inte riktigt går att nå, skyddad av kläder. Den nakna får fara upp o in i sig själv. Befriad kanske är ordet.

O det kan vara en kostymklädd man, såväl som en i klänning o kanske med handskar, klädd kvinna. På sängen ligger en naken kvinna eller man. Ja den nakna på sängen kommer nog känna den påklädde personens tecken på kåthet. En kuk som spänner bakom ett par byxor, eller styva bröstvårtor under ett tunt klänningstyg. Den nakna känner tecknen på kåthet men hela tiden med tyg emellan, hela tiden omöjligheten i att få ta den där kuken eller en bröstvårtan i munnen. Jo kanske dom lite kan hamna där i den naknas mun, men: tyget emellan!- Tyget kommer blir fuktigt, mest av saliv, men möjligen också av den påkläddes kön.

Förutom att bli naken o befriad från att handla, så handlar det om lockelsen i att förvägras något. Restriktionerna. Du är naken, jag är inte det. Det får du finna dig i. Men också det som ryms i kontraster, något som så ofta dyker upp som viktigt i våra sexmedflera- o bdsm-världar. Försiktiga smekningar kontra daskningar. Det hårda sexet- som i nästa stund blir milt o hångligt ljuvt. Kontrasterna att älska.

Där ligger du, naken.

Här är jag, påklädd. Släpp efter o ge dig hän, kråma dig under min klädda kropp. När min mun tar sig an ditt kön så påminns du om mina kläder, kostymarmarna känner du mot din mage- eller paljetterna av min klänning mot insidan av dina lår.

Varsågod. Ta emot.

Men nöjet är faktiskt inte bara på din sida.

Men tänk inte på det du.

Bild: Kenne Gregoire, Intimacy, 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s