Utmaning o Lockelse

Igår träffade El en bra man på egen hand, på en bar.  Dom småpratade, rörde lite vid varann, som för att känna på det här som inte var en ”kompis-öl” utan nåt som skulle likna en dejt, med målbilden: sex. Sen gick dom hem tillsammans. Dom knullade ett bra tag själva innan Jo dök upp o blev med.

Det här var Jo’s upplägg. Det var hans lockelse som blev till ett scenario o som genomfördes.

El hade kommit hem, rätt slutkörd från sitt jobb, o såg äventyrskvällen som låg framför henne mycket mer som en utmaning än en lockelse. Hon fick kämpa hårt för att försöka få fram sexpersonen i sig. Att dejta o knulla med en annan man än Jo låg rätt långt bort. Men samtidigt skulle hon blivit besviken om det ställts in, för själva utmaningen var ju trots allt lockande. Ett eget äventyr, en onsdagkväll efter en lång arbetsdag? Jisses…O i det hispiga tillfixandet framför spegeln innan, så var det nervigt o ett visst ”Varför ska jag göra det här?!…”, ja nästan ilska över Jo’s påfund som nu var på banan.

Men väl på baren så skingrades det jobbiga o nervösa. Det kändes kul. O när El o vår vän gick hem o hade sex, då kunde El gunga med i det härligt lättsamma. Utmaningen hade blivit till en Lockelse.

Vi har valt att se på sex som nåt som får spela en stor roll i våra liv, o inte bara det vi har med varandra, utan all sex. Vi står med sexmedflera-världens alla möjligheter till upplevelser framför oss.
Så vad vill vi ha av den?
För det vi vill ha, det är det vi kan få, så enkelt är det.
Vi måste bara känna efter.
O så: bejaka.
Det är lyxigt.

Men hur är det då med Utmaning kontra Lockelse?

Vill vi huvudsakligen uppleva, eller handlar det om att vi vill utsätta oss?

I Utmaningen ligger att vi främst tänker att sexet ska göra nåt med oss som personer. Det finns nåt vi vill lära oss om oss själva, kanske nåt som borde övervinnas. Om skam visar sig ha styrt o förminskat oss, så får det fan i mig vara nog nu. I skammens tunga skugga vill vi inte leva. Genom att ge oss i kast med knullandet med andra så inbillar vi oss att vi kan bli starkare, klokare o mindre fördomsfulla. Stort ord: Helare.
Vågar vi utmanas?
Ja.
O vinsten är stor.

Men den enkla Lockelsen då? Den som mer handlar om: ”Jag kan! Jag får! Jag vill ha! Ge mig!…”

En vän som Jo lättade sitt hjärta för, om hans o El’s öppna syn på sex, tittade på Jo med stora ögon, o som för att verkligen försöka greppa vidden av det Jo sagt, sa han: ”Så du har alltså haft sex med flera kvinnor samtidigt?! Med FLERA samtidigt?!” Jo nickade. (O han skulle bara veta allt Jo gjort- men Jo tänker att han får ta det i portioner, han måste ju ta det lite försiktig med sin vän ;-).

För Jo’s vän handlar sexmedflera-världen (som han befinner sig helt utanför) bara om Lockelsen. Wow!… Knulla med flera kvinnor samtidigt! Där är drömmen alltså! Det är ingenting av Utmaning, bara ren o söt Lockelse. Men Jo fick ett behov av att balansera upp vännens drömmande en aning med: ”Men det kan också kännas som en sann utmaning. Du har bara en mun, en kuk o två händer. Det kan bli snurrigt o faktiskt pressande med alla kvinnokroppar, alla möjligheter- o vill inte kuken stå, då kan stressen smyga sig på- o sex o stress är inte goda vänner…” Jo’s väns fortsatt drömska blick avslöjade att han gav blanka fan i Jo’s försök att balansera.

Nej det handlar såklart inte om antingen Utmaning eller Lockelse. Det kan börja som nåt att tveka inför- för att sen, när du tagit steget, lyfter till en lätt härlighet. O så åt andra hållet. Den lätta härligheten kommer nog göra nåt med dig som person, du får det på köpet. Sexröran du vältrar omkring i ruckar på dig o förändrar dig. För sex är ju starka grejer, det vet vi ju, hur enkelt lockande det än kan verka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s