…one day, we’re gonna be too old to fuck

”...And if the dead could speak,
I know what they would say to you and me:
Don't waste another day...”

(från ”Life's a miracle” av Prefab Sprout)

Det finns så mycket att reflektera kring när man rör sig i vår sexmedflera-värld- ja, det är helt tydligt eftersom vår blogg fortfarande, efter flera år, lever vidare. Sakerna att vända o vrida på tar inte slut. Vi återkommer till alltifrån sting o lockelser till härliga saker, utmaningar o bekymmer. Sånt som ofta handlar om: ”Ska vi?…Vill vi?…Är det för riskabelt?…”

O visst ska vi tänka igenom det vi är på väg in i. Hur smakar lockelsen? Ska modet få besegra tvekan? Viktiga saker att känna på, o tänka igenom, för dig själv, eller ihop med din partner om du har nån.

Men kanske det finns något som är än viktigare att tänka på? Något som måste få segla över allt prat o allt som håller dig tillbaka.

”Don’t waste another day”. Passa på.

O det är som att det på den senaste tiden radat upp sig än fler påminnelser än vanligt om just det där att passa på, det gamla uttjatade: ”Fånga dagen”. I stort o i mindre: från det att en människa som stått en nära rycks bort- till vidrigheter i kriget som pågår, o det kanske enda positiva med det, att det kastar ett skarpt ljus över hur vi behöver leva- till rader i små sånger som den vi inledde med- till att en oväntad livsvisdom dyker upp i skräcksplatterfilmen ”X”:

”It’s all disco. You know why? Because one day, we’re gonna be too old to fuck. And life’s to short, if you ask me”. (O skäms inte för att du inte vet vad ”It’s all disco” betyder, jag fick själv slå upp det, meningen är ungefär: ta inte allt så allvarligt. Kom igen, chilla).

Så vi har det dubbla: allvaret som finns i att se till att nyttja dagarna du har fått. Det som Sven Melander formulerade som: ”…tre månader eller tre år så har du ett liv du är skyldig att leva”. Men samtidigt inte glömma lättheten: ”It’s all disco”.

Nej, allt i livet kommer inte ner till att kasta sig mot alla möjligheter till knull, alla lockelser av kroppar, kön o kyssar, att segla iväg från din partner på ett eget sexäventyr. Nej livet handlar ju såklart kanske än mer om att våga berätta för den du älskar att du gör det, just för att det snart är för sent.

Men nu är det här ju en sexmedflera-blogg, så...
In i ormgropen med dig. Ta för dig.
Kyss främlingar. Hångla med folk som doftar gott.
Tacka ja.
Våga kliva fram o beskriva det som lockar, o gör det nu.
Säg till din älskade att du älskar hen- o stick sen iväg o ligg med en bra person på ett hotellrum. Du vill ju veta hur lockelsen ser ut, hur den känns.

Ja såklart att det du tackar ja till kan få följder. Knullet på hotellrummet blev kanske inte så lyckat. Det kanske faktiskt ledde till en kris mellan dig o den du älskar, eller till en kris i dig själv. Men ta hand om krisen på allvar, o den kommer troligen i slutänden leds till något bra o värdefullt.

O som avslutning, ta med er ytterligare en rad från en gammal sång:

”Enjoy your body,
use it every way you can…don't be afraid of it, or what other people
think of it, it's the greatest instrument you'll ever own...”

(från ”Everybodys free to wear sunscreen” av Baz Luhrman)

En reaktion till “…one day, we’re gonna be too old to fuck”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s