Bara sex

”Men gomorron! Väckte jag dig?”
”Nej, lugnt, hur har du det? Jag ringde dig igårkväll men du svarade inte? Gjorde du nåt kul kanske?”
”Ja! Jag satt nere i loungen en sväng o så började en man prata med mig- skittrevlig- o hur det nu blev så- vi hamnade faktiskt på hans rum- i hans säng!”
”Men wow!”
”O sexet var kul, mer än ok faktiskt. Jag visste inte att jag var sugen, jag var ju så trött-”
”Men tydligen var du sugen?”
”Tydligen! Jag skulle bara ta ett glas vin o gå o lägga mig. Men det här var ju bättre. Ja det var härligt!”
”Fint. Men vem var han då?”
”Hmm...Peter nånting...”
”Ha! 'Peter nånting', du är rolig!”
”Jag längtar efter dig!”
”Längtar efter dig med! Skynda dig hem nu!”

Dom där två är i en kärleksrelation, (”Öppen Relation, ej Poly” är väl en möjlig benämning) o dom har förmågan att se lätt o rent lustfyllt på sex, något likt discobowling eller en kul kväll på stan. Hon har varit med om nåt oväntat roligt, o självklart vill hon berätta om det för den hon älskar. Sexmöjligheten dök upp, hon blev sugen o knullade med en främling som gett henne bra vibbs. Det blev: bara sex. Det sex som hon däremot har i sin kärleksrelation är nåt helt annat, nåt mycket mera värdefullt, det bygger deras relation o stärker dom.

Den där dialogen häruppe skulle aldrig kunnat vara vår. Vi är nämligen oförmögna att se på sex som bara sex. Jo vi har sex med andra, vi ger varandra en sexuell frihet, men det blir ändå inte bara sex av det. Det är nog så att vi på nåt sätt behöver vara närvarande i all sex vi har med andra, delaktiga o indragna i initiativen o lockelserna.

Så, skulle vår dialog istället kunnat börja såhär?

El: ”Hej. Du, jag skulle gå o lägga mig men jag hamnade här i loungen o nu jag pratar med en skittrevlig man, o det ligger helt klart sex i luften, o jag känner att det skulle vara kul. Vad säger du, känns det ok?”

Jo, definitivt större delaktighet i sexet, men- nej, det är ändå inte vi.

Det har nog med intimitetsgraden att göra.

Att ha sex med EN person kräver en hög grad av intimitet av oss. Intimitet i betydelsen att man blottar sig. O det är svårt att undvika att blotta sig när man bara är två som har sex. Inget fel i intimitet per se, men den är krävande o den gör sexet till något mer än ”bara”, sexet träffar tyngre. Men! Finns det ett tydligt upplägg, ett scenario, något som gränsar till ett rollspel så kan sex med bara en person fungera för oss. Men inte bara som resultatet av ett infall, ”oj, jag blev kåt”, som i en hotell-lounge med en fin främling.

Men såhär då:

El: ”Hej. Du, jag skulle gå o lägga mig men jag hamnade här i loungen o nu pratar jag med Cissi du vet, hon bor också här, o hon fyller år! O hon o hennes kille, han Stefan, undrar om jag vill hänga med dom upp på rummet o ”fira lite”. Vad säger du, känns det ok? Jag tycker det låter kul” .

Ja, det skulle nog kännas ok, intimiteten har minskat o känslan av spektakel har ökat. Kanske det vore än mer ok om det var Cissi, Stefan, Linda, Peter, Alice, Micke, ett sexgäng som vi båda känner, med ett hotellrum som arena för en riktig knullfest. Ja då kan vi verkligen prata minskad intimitet, då hade infallet känts helt ok, även om det låter som något vi allra helst skulle velat dela…Men men, nu är El i Göteborg o Jo i Stockholm, så, klart att El ska ta hand om ett födelsedagsbarn, ihop med fem andra, låter ju knasigt o kul.

Det enda som skulle få oss att tveka en smula, även med knullfesten på hotellrummet, är det där med Efteråt. Vi har verkligen förstått värdet av att samla ihop oss efter sexupplevelser, av vilken sort dom än har varit. Vi är båtarna som farit ut på öppna sexhavet o som sen måste till hemma-hamnen, till omsorg o tryggande.

Så, bara sex.

Nej, där är vi inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s