Slut med sexfester, gangbangs o knullklubbar

En singelman blir förälskad.

Sexmedflera-världen har blivit viktig för oss för att vi får syssla med något som ibland känns som världens bästa hobby. Men frågan är om det kanske ändå inte handlar mer om dom människor vi får möta. Allas vår öppenhet med sex gör nåt gott med oss. Det är som att när man väl bestämt sig för att syssla med sex, prata om sex, då kan annat viktigt också virvla upp. O då menar vi inte parmiddagarnas prat om bostadskarriärer eller det hemska med skenande el-priser. Nej, man kan bli innerlig o uppriktig även med såna man inte känner så väl.

Så, en viktig värld, o vi är i den for good, så känns det.

Men vi är ett par.

Hur betydelsefull är egentligen sexmedflera-världen för en singel?

Vi har en vän som i fjorton år varit i den här världen. Många vet vem han är, som sexperson har han ett så kallat ”gott rykte” (omistligt för just singelmän), han ser bra ut, är en varm o vänlig person. O det som nu har hänt är att han drabbats av en stark förälskelse i en kvinna utanför den här världen.

Vi gläds verkligen med honom.

Men hur gör nu han då, med sin sexmedflera-värld?

Han kliver av.

”Kliver av”?

Men inte kan han säga nej till alla vänner han skaffat sig under dom här fjorton åren?  Måste han inte åtminstone stå med ett ben kvar i något som varit så viktigt för honom under så lång tid? Jo vi kan ju visst förstå att han som nyförälskad måste hitta gränser för vad som nu känns rätt. Ok, slutknullat då kanske ja, det tror vi nog. Men kyssarna o hånglet, är det ok? Vara med som fotograf på sexfest kanske? Få o ge kyssar på kind? Smisk? Fisting, det är väl ändå inte sex eller?…

Vi blev nyfikna, ville träffa honom o bl.a höra om var hans gräns nu kommer gå.

Men det blev ingen rolig diskussion om gränsdragningar, om huruvida fotografi eller fisting skulle vara ok- därför att gränsen som vår vän dragit kommer att gå vid exakt…

…noll deltagande i sexmedflera-aktiviteter.

Inga knull, inget fotograferande, inget mingel. Ingenting. Fisting, nope.

Jo, män- som han ju då aldrig haft sex med- kommer han fortsätta träffa o ta en öl med. Med dom är det inte svårt att förvandla sig från knullkompis till vän Men i övrigt åker nu sexfester, gangbangs o knullklubbar ut genom fönstret. Så blir det för honom, nu när flersamheten blir till exklusivitet.

Är det ett svårt beslut?

Han säger nej. Den nyvunna förälskelsen slår bort alla gamla behov. Så nu handlar det bara om att avsluta. Han ska gå på ett mingel för att se sina gamla sexvänner i ögonen o förklara vad som hänt. Men vi undrar: mingel, kan inte det ändå vara ok? Ingen knullar ju på mingel? Men han påminner oss om att mingel är flörtande. Mingel är platsen där möjliga sexmöten gror. Så nej, han är säker, dom får också ryka.

Men- kommer han inte sakna den här världen då? O jo, han går med på att öppenheten o den avslappnade attityden är något att möjligen sakna. Men samtidigt så präglas hans förälskelse även den av öppenhet o ärlighet, o den är värd så mycket mer.

En tanke dyker upp hos oss, att många singlar ser på den här världen mer som ett slags väntrum på att få bli förälskade. Något som- vad vi erfarit- oftast inträffar ihop med människor utanför den. Sexmedflera-världen är rolig, men egentligen bara just så. O när singlarna mister den, då är den ändå inte så saknad.

Som singelman- berättar vår vän- så ses man inte sällan på som en inlånad kuk som ska leverera. O just den synen har flera andra män berättat om för oss. Han pratar med avsmak om tillställningar med tjugofem killar som gangbangar en kvinna, ”…det är svettigt, nån är full! Usch nej, det kommer jag verkligen inte sakna…”

Vår vän vill mycket hellre tala om ”den emotionella energin” mellan honom o kvinnan han är förälskad i. O vi är snabba att fylla i: ah just det, den hemliga ingrediensen i fantastiskt sex är kärlek. ”Just så”, fortsätter han, ”sexet med henne blir så mycket mera värt!”O nu vill vi båda ha exklusiviteten”.

O vi förstår verkligen. Han behöver inte längre det andra. För honom o den han mött handlar det nu om att bygga tillit till varandra. Det är därför den här tydliga gränsen behövs. Dom ser en framtid tillsammans, en dom precis har börjat bygga. O den behöver få vara ifred.

Vi känner till hans nära relation med en kvinna i den här världen, vi kan kalla henne Malin.

”Kommer du inte ens träffa Malin nu?”

”Nej, vi rundar av. Det är svårt. Men vi kommer inte ses överhuvudtaget”.

”Men hon har betytt mycket? Går det inte att styra om, från en sexrelation, till en vänskaps-relation?”

”Inte som jag känner nu. Kanske över tid. Men inte nu”.

Han berättar att han inte varit kär på decennier. Men så dyker en person upp o ”lirkar upp” honom, som han säger. O att få vara med om det, såhär hyfsat sent i livet, kallar han en gåva o inget han vill riskera.

Vi förstår kraften i förälskelsen när han berättar att han för första gången på mycket länge kan tänka på svartsjuka o sting: ”Bara tanken på att se henne med någon annan- NEJ!…O hon vill inte heller se mig med någon annan”.

Vi började med att prata om betydelsen av sexmedflera-världen, o kanske är den mycket mer betydelsefull för oss, som par, än för singlar. Vi är två som kan vända o vrida på allt vi upplever. Vi älskar varandra, plus att vi har sexmedflera-världen. Dvs vi får av båda världarna.

Vi frågar vår vän om han tror att dom två nångång kommer ge sig ut i den här världen tillsammans. O han bara ler o skakar huvudet. Frågan är inte det minsta relevant just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s