Alla våra knull


”…
Sexuality is all I’ll ever need, Sexuality, I’m gonna let my body be free…”

”Sexuality” – Prince

Att leva är att skaffa sig bagage.

Men hur kan vi inleda med något så fruktansvärt självklart?

Then again, ibland kanske det självklara ändå måste nämnas så att vi inte missar det, just för att det är så självklart o ligger så nära. Bagage är erfarenheter vi fått genom val vi tagit, sånt som präglat oss. Allt det där hamnar i vårt bagage, vår ryggsäck.

O vårt sex hamnar sannerligen där.

Den sexperson vi är idag är en produkt av våra knull.

Från det första o lyckade- eller det första o totalt misslyckade. Du fick utlösning för snabbt men du o din unge partner kunde kanske tillomed skratta åt det: ”20-sekunders-killen, det är jag!” ”20 sekunder?! 8 skulle jag säga, högst!” O sen försökte ni igen. Det var väl redan där som en grund till ett gott o skamfritt sexliv las. Eller så var du skitfull, o den du var kär i noterade hur borta du var, o ni hade sex som du inte ville ha, du ville hellre spy, o att väggarna skulle stanna.

Sen gick vi vidare genom sexlivet.

Människor som kom i vår väg påverkade oss. Hos vissa av oss hamnade sånt i ryggsäcken som handlade om att vi skulle skämmas för att vi var nyfikna på sex. Men hos vissa av oss hamnade det bättre saker, sånt som hjälpte oss att bejaka det sunda i en klarögd nyfikenhet på möjligheterna med sex.

Vi var unga o lättpåverkade. En vuxenvärld gav oss sånt som den tyckte var rätt. O det den gav oss var inte alltid bra, mer ofta dåligt. Föräldrars, samhällets, medias, kyrkans, whatever, försök att påverka oss hamnade ofta snett o blev tungt i våra ryggsäckar. O våra egna röster tystades, dom som ju egentligen är dom enda som ska höras.

Du älskar sex, eller kanske som ung: anar att du älskar sex. Den rösten borde alla få lyssna till. Men över den rösten hamnade ofta den tunga tunga filten av skam-

-o vi tystnade.

Så blir vi vuxna.

O förhoppningsvis så pågår kampen mot det dåliga vi kan ha i vårt bagage, kampen mot dom röster vi trodde vi var tvungna att lyssna på. Vi är medvetna om det vi bär på- medvetenheten är så viktig!- o vi ifrågasätter o lägger skulden där den hör hemma, o det är inte på oss själva. Vi bad aldrig om skam. Vi ville få lyssna på oss själva o känna det vi kände.

Men ni gjorde det svårt, ni vet vilka ni är.

Så nu tar vi kontrollen.

Först genom att förstå. Sen genom att handla, behandla. O till sist, förhoppningsvis, stå där med den egna självklara rösten. Vi är precis den sexperson vi vill vara. Vi har en lust o en kropp o vi vill använda den på vårt eget sätt. Knulla för att det är härligt o för att det gör oss gott, knulla för att utforska oss själva, gå mot precis det spännande o komplicerade som vi har lust till.

Mitt sex blir mitt. Ryggsäcken finns kvar, men har lättat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s