Attention!

Ni vet såna där korta citat som någon har velat ge extra uppmärksamhet, för att vara en på kornet-sanning i några få ord. Som det som en gång tjänade som överskrift till den här bloggen: ”Sex is a beautiful thing between two people. Between five, it’s fantastic.” Men dom kan också vara av mer djupsinnig o livsledsagande karaktär, som: ”When things go wrong, don’t go with them” eller ”Do good and good will come to you” O man läser- tittar upp- o nickar begrundande för sig själv ”mmm, just det, sant…”

Sen kör man på som vanligt.

Men vissa dröjer sig faktiskt kvar lite extra.

Attention is the rarest and purest form of generosity.” (Simone Weil).

Vi vill ju att dom som betyder mycket för oss ska uppfatta oss som generösa. Jag öser min kärlek över den jag älskar, eller min vänskap över en riktigt god vän. Den personen ska känna sig i sanning överröst o betydelsefull. O det där Simone Weil-citatet kan ju hamna i olika delar av den där värdefulla relationen. Men nu råkar det här ju vara en sex-blogg så…

Att befinna sig i vår sex-med-flera-värld är ju som att stå vid ha en stor låda med lockande leksaker. O vill du leka med samma sak hela tiden, så gör det, som ”det där är härligt, det funkar alltid, vi kör på det”.

Men vi är nog inte ensamma om att känna att om vi nu en gång har bestämt oss för att verkligen dyka ner i den där spännande lådan- då ska vi också göra det. Rumla runt o se vad som finns. På allvar, men lekfullt. Men på allvar. Med upptäckarlust, med nyfikenhet. På oss själva o på varann. Vad är härligt, vad kan göra bra saker med oss som personer? Vad kan öppna nya dörrar? Vad kan få oss att se oss ur nån ny vinkel som kanske gör oss ännu mer sanna? O just det kan hända. Det har hänt oss.

O det är där citatet landar så väl.

Uppmärksamhet är den värdefullaste och renaste formen av generositet.

Jag har uppmärksamhet på din upplevelse när vi knullar med andra. Jag är nyfiken på vad det gör med dig. Jag vill hjälpa dig att bli modig vad gäller det du vill ha ut av allt sex vi har. Berätta o jag lyssnar. Men jag kan också hjälpa dig att få det du ännu inte helt vet att du vill. Jag pushar dig varsamt. För jag tycker mig ha sett något i dig, något i din lockelse. Du har såklart all rätt att protestera- men jag kommer fortsätta utmana dig. Jag är ihärdig, för jag uppmärksammar dig. O har jag fel så har jag ändå rätt, för jag vill väl. O i den här världen, som innehåller så starka grejer, vi leker med intimet o närhet, o saker kan träffa oss hårt- där är min uppmärksamhet på dig så viktig. Jag tar in dig så mycket som jag bara kan.

Men dom vi inte känner utan bara stöter på en kväll på en sexfest? Vi bjuder på närvaro, vilket ju betyder uppmärksamhet. Nu knullar jag med dig, o vi delar en upplevelse. Nu suger jag din kuk, det är vår intima stund, o jag vill uppleva vad det gör med mig, o vad det gör med dig. Du är en främling men såklart värd att uppmärksamma. Nej, det betyder inte fullt fokus på dig främling, det är väl inte ens önskvärt, jag behöver gå inåt, o jag vill förlora mig i mig själv. O det hoppas du nog också gärna att jag lyckas med. Men ändå, en viss uppmärksamhet på det vi delar. Allra mest kanske efteråt. Tack främling, härligt! Vi fick till något tillsammans, o vi bjuder varann på uppmärksamhet. Det är värdefullt, i det lilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s