Lust o Förnuft / Ny kväll, nya knull

Allra först vaknar Lusten: ”Det där vill jag göra! Det där MÅSTE jag ha!” Kroppens o alla sinnenas impuls stämmer upp i ett rungande: ”JA!!!”

Sen: tanken o Förnuftet. Lusten ska tydligen gå några varv, ställas till svars: ”Näe…Ska jag?… Bör jag?…Är det verkligen rätt o bra?…”

Som två figurer som kunde funnits i den där Pixar-filmen ”Inside Out”, där Lusten med tungan ute o totalt hänförd blick vill gå mot precis alla lockelser den ser- medan Förnuftet står i vägen o myndigt kräver sans o eftertanke.

Sans o eftertanke. Fan va trist. Varför inte maxa? Varför inte ge (sex!) järnet o störta huvudstupa mot allt som väcker det där rungande ”JA!!!”’et?  Bejaka nu, för faaan va livet är kort! Hedonist, so fucking javisst!

”Kommer du över ikväll? Vi blir ett sååå härligt gäng, det blir den bästa ORGIE en tisdag kan erbjuda!”- o du ropar: ”Klart jag kommer! Det ska bli bättre än igår!”- innan frågan ens är färdigställd. Ny kväll, nya knull, nya kroppar, nya fittor, nya kukar, nya kyssar. O så om igen. In i den svirrande sex-loopen.

Men risken att bli blasé då?  Ja men det är väl inte så farligt att bli lite blasé? Det är väl bara att fortsätta hälla fast glaset är fullt? O hur skulle risken se ut? Jo visst finns det en risk med att måttlöst o hejdlöst vräka i sig allt från en stor buffé. Kanske man i ruschen inte förmår att verkligen uppskatta dom små chili-marinerade räkorna? Minnas dom.

Vi vågar påstå att det trots allt är möten med andra människor som är viktigare än allt annat i vår sexmedflera-värld. Möten som kan vara korta o till synes obetydliga. Men sköna. Ett plötsligt uppkommet o hängivet kyssande eller en stunds knullande på en sexfest, ett glimtvis bejakande av ens lust. Ett lust-möte. Det ger nåt. Det är värt nåt. Men rusar vi på o glupskt kastar i oss allt i högsta fart, så kanske dom där stunderna, dom där lust-mötena inte får nåt fäste i oss.  O det vill vi väl?

Men såklart ska vi gå på Lusten!-

-men kanske också ägna en liten uppmärksamhet åt det trista o tröttsamma o sunda Förnuftet? Lust. Med en smula sans o eftertanke. Där kanske vi har nåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s