Jubileum o frågestund – ja några frågor fick vi!

Hej Eljo,

Tack för en bra blogg, ni verkar vara superhärliga!

Vår fråga är för att vi ibland kan känna oss som ”kicksökare”. Det blir liksom mer att söka kickar än att verkligen njuta av saker vi gör. Vi gillar ju det vi gör och människorna som vi träffar men vi kan känna att vi liksom blir klara med en grej när vi gjort den, och sen behöver vi nya upplevelser. Det här kan stressa oss lite. Det blir en slags jagande över det. Är det här något ni kan känna igen er i?

Vivian och Lars

Ja, till viss del. En del saker nöjer vi oss med efter att ha provat en gång. Nyfikenheten är stillad. Samtidigt…alla gånger man träffar någon är ny.

”Ha sex som om det var första gången” sa Marika Smith i ett poddavsnitt. Det gillar vi. Och med den devisen blir allt man gör nytt. Alla tillfällen och människor man träffar kan utforskas på nytt. Vi vet hur det var första gången men vi vet inte hur det är andra gången…än.

Vi försöker också hitta på nya konstellationer (om det är fler vi träffar) eller ändra upplägget för att det ska kännas spännande och nytt. Lägga upp lite nya spelregler – ”Idag ska alla bära ögonbindel!” eller ”Vi börjar med Mångel (mingel+hångel) och det ska vara lääänge!”. Vi försöker helt enkelt ändra spelreglerna i vår lek men behåller lekkamraterna (eftersom att vi ju gillar dom!).

**************************************

Hej på er Eljo.

Jag gillar att ni kallar svartsjukan för ”sting”, för svartsjuka låter så väldigt stort och starkt, men sting passar bättre. Jag och min kille har haft sex mest på swingersklubbar och det har oftast varit bra. Vi är noga med att det ska vara rättvist, att ligger han med någon, då ska jag också det. Men efteråt kan han ändå beskriva att han känt sting, för att han tänker att jag ändå har haft det härligare. Är inte det världens knäppaste grej, att mäta vem som har haft det härligast? Hur ska vi prata om det här? Jag vill ju inte låtsas att jag inte har haft det härligt, när jag har det, då är jag ju falsk!

Med vänlig hälsning, Ulrika

Nej, klart du ska vara uppriktig med dina upplevelser Ulrika! Och vem som har det härligast av er, det kan ni aldrig veta, härlighet är helt enkelt inte jämförbart.

Vi har kommit fram till att vi struntar i rättvisan för vi vet att vi njuter av olika saker.

Om Jo njuter väldigt av att se mig ligga med annan hjälper det mig att njuta fullt av det. Och då får vi ju båda ut något av det. Jag vill gärna att Jo ligger med andra, inte för att jag njuter av att se det men jag njuter av att bjussa honom på den upplevelsen, honom och den han ligger med (jag vet ju hur underbart det är!). Rättvisan handlar alltså inte om att få göra samma saker utan att båda får njuta av det som sker, även om det är på olika sätt.

Men! Kom ihåg att det alltid är den som känner ett Nej som bestämmer (hur hemskt det än är att känna sig som en Nej-sägare och bromskloss). För det här ska vara kul och ge er positiva upplevelser.

**************************************

Hej eljosthlm.

Något ni skrivit mycket om är det där med compersion. Det tycker jag är intressant men jag har svårt att känna det när min tjej har sex med någon annan man, men jag skulle vilja. Hur ska jag bli bättre på att känna compersion? Några tips?

undrar Henrik

Oj, det vet vi faktiskt inte…man känner ju det man känner…så länge det inte känns obehagligt så kan det väl vara nog 🙂

**************************************

Nej eljo, jag har inga frågor, herrejösses ni har ju redan skrivit om så mycket matnyttigt. Det enda jag vill är att ha bilder på er he he he…

VirgoJkpg

Ok VirgoJkpg, om det är det enda du vill så håll till godo, här är en bild från i somras…;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s