Det kom ett mail från ”Kristna Swingers Skåne”…

…alltså ”K.S.S”. O om ni inte känner till den sammanslutningen så döm er inte för hårt, vi var också helt ovetande. (Vi ska säga att vår nyfikenhet ledde till att vi lyckades ta oss in i deras stängda Facebook-grupp. Där visar det sig att dessa 23 medlemmar inte är några ”gå-i-kyrkan-på-julottan”-kristna utan djupt o praktiserande troende. Flera arbetar i Svenska Kyrkan, några i olika frikyrkor. En är kyrkovärd, två är präster. Deras kristna famn verkar stor).

Mailet vi fick var välformulerat o artigt, även om vi med en gång kände en kylig o smått anklagande underton. Mail-skrivaren- som kallar sig ”K.S.S’s ”Skriftare”, skrev att dom under en längre tid o inte utan nöje tagit del av vår blogg. Dom har stundom funnit den intressant o lärorik, läser alltsomoftast högt o under stor munterhet ur den. Men! dom har svårt att överse med ett, som dom anser, ”graverande feltänk. Detta vårt feltänk visar sig vara själva anledningen till det mail dom skickade oss.

Det handlar om begreppet ”synd”.

Vi har här i bloggen vid ett flertal tillfällen refererat till det vi sysslar med i sexmedflera-världen som just synd. En erotiskt laddad helg i Berlin kallade vi för ”Några dagar i Sin City”, osv osv. Synd är för oss o för många av våra likar ett epitet som passar bra för det vi håller på med med varandra. Vi skulle nästan villja påstå att ordet synd i det närmaste är att betrakta som ägt av sexmedflera-världen. Vi är vällustingar i ordets sanna bemärkelse. Vi ligger runt. Helvetets eld slickar redan våra skinkor. Vi Är Synd.

Detta skriver ”K.S.S” defintivt inte under på.

För ”K.S.S” är swingande inte synd, o det slår dom fast med kraftigt eftertryck. Om så vore så skulle ju samtliga medlemmar i ”K.S.S” per definition vara syndare, vilket ju är ”bisarrt” (Skriftarens ord) o en stämpel dom under inga som helst omständigheter kan gå med på. Skriftaren säger sig företräda samtliga medlemmar o har inget emot att beskriva hur dom efter söndagens gudstjänster ofta ses för att, som han skriver, ”swinga i Guds och den Helige Andes Namn”. Men han vill betona att det alls inte handlar om något sektliknande, han förstår att tanken ligger nära till hands. Nej då, han betonar att det är en enkel o glädjefylld erotiskt samvaro, ”…där nattvardsvinet o oblaten ersätts av bubbel o chips…” o där dom, som han skriver ”…använder kropparna på de sätt som Gud har gett oss möjligheter till”.

Mot slutet av mailet hänvisar han till ett bibelstycke, närmare bestämt Ezekiel 25:18

”…Och Maria och Efraheim gjorde i detta gemensam sak med Vidar, Anna och Markus och likt rovdjur men med milda ögon fick förlustelsen bli stor och rik och ingen fäste nämnbar vikt vid vem som gjorde vad med vem…”.

Skriftaren för också till bevis för den sanna kopplingen mellan kristendom o swingande med att i sitt mail skriva om ”…hur ofta har man inte på swingersklubbar och sexfester, bland eregerade manslemmar och kvinnors styva bröstvårtor hört ”ÅH GUUUD!!!” och ”JEEEESUSSSS!!!” (Han påstår sig dessutom ofta höra ”HALLELUJA!!!” o ”AMEN!!!” men det håller vi nog för en av hans önskedrömmar). Mailets allra sista ord låter han predikolikt ringa ut med stark klang: ”Säg är det då synd att uppgå i denna stora gemensamma njutning? Är vi då Syndare?! Alls icke! Så vänligen men bestämt: rensa ut Synd och Syndare ur era texter, och gör det NU!”

Kära ”K.S.S”. Om nu detta betyder så mycket för er så lovar vi att ta oss en allvarlig funderare (vem vill stöta sig med Svenska Kyrkan?…) Det vi däremot med säkerhet kan säga är att vi tackar ja till er inbjudan o gärna närvarar vid ert nästa event: ”Het kväll i Guds kapell” Vi kommer göra vårt bästa för att prisa Gud tillsammans med er, i den skrud han en gång satte oss till jorden! Halleluja! O nog känns det rätt att avsluta med denna rad ur en älskad jul-psalm: ”Välsignad vare han som KOM i Herrens namn!”

3 reaktioner till “Det kom ett mail från ”Kristna Swingers Skåne”…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s