Men åh, snälla, snälla, ligg runt!…

…har vi under dom här åren i vår sexmedflera-värld bara uppfattat ett fåtal gånger att en kvinna vill att hennes man ska göra. Åt andra hållet, mycket ofta. Hotwifing (mannen uppmuntrar kvinnans sexmöte med andra män) är väl etablerat. Men Hot-husbanding, hur vanligt är det?…

När vi förstått att en kvinna uppmuntrat sin man till att ligga själv med andra har det handlat om polyrelationer eller om att hon vill skaffa sig frihet att själv göra det. Njuter han på eget håll så gör det hennes eget ligga-runt lättare. Det eventuellt dåliga samvetet försvinner, o en gyllene sex-rättvisa uppnås. Hon kan nöjd pusta ut, hon har fått sin frihet. Det handlar i hennes fall inte om compersion, för compersion kräver ingenting tillbaka. Eller jo, det man vill ha i gengäld för att känna compersion är bevis på att den andra njutit, däri finns lyckan.

O hojta gärna o säg att det inte stämmer, men vi har nästan uteslutande mött män som längtar efter att hon ska komma hem o berätta att hon helt glömt honom i sexet med en annan man (bilder, filmer från ditt sex, jaaaa, ge mig!) Varför njuter inte en kvinna av ett återkomst-sex där hon får känna doften av den andra kvinnan på sin mans hals? För mannen blir däremot doften av mannen kvinnan låg med, en påtaglig påminnelse om det fina hon upplevt. Oj oj oj vilken gåva han får av sin härligt slampiga kvinna! (viktigt: att vara slampa är för oss inte något negativt, det är precis tvärtom) O hon är nöjd, för sin egen skull, för sitt skuldfria sex med en annan, o för att hon gör sin man så glad. Så på det sättet, en slags balans: hennes sex, hans compersion.

Men den här skillnaden mellan män o kvinnor (om man nu går med på att den stämmer) hur kommer den sig?

Det är, som vi har uppfattat det, mycket oftare en kamp för en kvinna att ens se sin man ligga med en annan kvinna (inte en annan man, det är mycket lättare. En kuk är ju inget hon kan ge sin man, så han får go wild i sitt bi-sex-utforskande). Jo hon kan visst komma till att det är härligt, men kampen att komma dit är större o är mer komplicerad.

Är det nåt biologiskt? Dvs något vi inte helt förstår, något som ropar från grottmänniskogenerna i oss? ”Kvinna! Värna din man! Låt hans avkomma vara din o bara din!” hörs det ropas. Bara så kan en kvinna vara säker på att mannen kommer bry sig om henne o det barn han avlat med henne, bara genom att hålla honom hårt intill sig så vet hon att han kommer hem med en fälld hjort till just hennes lägereld. Springer han däremot in i varenda grotta o sprider sin säd så är risken stor att hon tappar i viktighet, han kommer ju ha så många kvinnor att bära hem fällda hjortar till. Hans ligga-runt blir ett hot mot hela hennes existens.

Men kan vi verkligen vara såna slavar under våra gener?

Eller kommer det ur vår kultur, vår omvärld, nåt vi haft med oss länge, något som präglat oss? Om det stämmer att män generellt har en simplare syn på sex, har det isåfall något med hur vi blivit lärda?

Varför var det så att ungdomens pojkgäng så ofta var stora o okomplicerade, det gick liksom bra att hänga med vemsomhelst. Tjejerna däremot: mindre gäng, mera av bästisar, närmare relationer, mera hemlisar, mera värt kanske, men också större risk att känna svek o avundsjuka, större risk att bli utstött. Vi har också uppfattat det som att homosexuella kvinnor oftare lever sexuellt monogamt än homosexuella män. Precis som i sexmedflera-världen har männen där en lättare syn på sex än kvinnorna.

Nej det är inte så kul att upptäcka o tvingas gå med på att saker handlar om manligt/kvinnligt. Man (vi!) skulle vilja att det mer handlade om Människor, om oss som Individer. Men, som vi ser det så kvarstår skillnaden mellan kvinnor o män i vår sexmedflera-värld o den är en smula förbryllande. Ja, Hot-husbanding väntar på att slå igenom stort (jo vi har googlat, fenomenet finns: en kvinna kan kallas för cuck-quean- jo det stavas så. Men vi har ännu inte råkat på någon).

(Målningen är gjord av Édouard-Henri Avril)

3 reaktioner till “Men åh, snälla, snälla, ligg runt!…”

 1. Jag har nog aldrig gjort just den reflektionen att fler kvinnor får ligga runt än män och varför det är så. Det är ju helt korrekt. Det är sällan eller aldrig vi hör att kvinnor puttar iväg män på egna äventyr för att de blir upphetsade av det. Upplever ni att sexmedflera Communityn tycker det är ok att göra egna saker? Vi tycker att man kan få en märklig blick att det där är något udda. Lite konstigt i en grupp där man ska vara öppen och nyfiken.
  Vi tycker om att göra egna små avstickare i några timmar och bara ge sig hän med annan människa och sen åka hem och kasta sig in i ett häftigt ”komtillbakasex”. Jag tror båda vill ge det till den andre för att den tycker om det och mår bra av det. Däremot går varken jag eller min älskade hustru igång på det. Det märkliga tycker jag är när par går på klubb och hon får ligga med vem hon vill men han får bara vara med henne…

  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Alltid spännande att reflektera över, och spekulera om, varför vi människor gör som vi gör. Är det arvet, och vilka har i sådana fall de evolutionära fördelarna varit? Eller är det miljön, och vilken samhällsnytta ligger i sådana fall bakom de rådande normerna? Finns det skillnader mellan könen och hur är det i sådana fall med individuella variationer? Och hur mycket påverkas ens egen uppfattning om ”hur det är” av förutfattade meningar och allmän inskränkthet? Extra kittlande blir det när man gör den typen av tankeövningar kring sexuella beteenden.

  Min hobbyetnologiska spaning är att amatörporren bidragit till att öka intresset för hotwifing under senare år. Att i bild dokumentera kvinnans möten med andra män för eget bruk och/eller allmän spridning förefaller så att säga vara en del av konceptet. (Fast det kan förstås lika gärna vara så att hotwifing är en företeelse som alltid funnits där dold, men som nu kommit fram i ljuset tack vare sociala medier.)

  Cuckquean är ett relativt nytt begrepp i mitt medvetande. Om jag minns rätt så var det så sent som i år som jag stötte på det för första gången. Intresset verkar hur som helst vara stort. Dagsnoteringen är att kontot ”CuckgueanWife” på Sharesome har närmare 160 000 följare. Så det ska bli intressant att se om er profetia kring hot-husbanding uppfylls.

  Åt en gång lunch med en bisexuell kvinna som berättade att hon var bekväm med att lämna sin partner på tu man hand i sängen med en extra kvinna medan hon gick iväg och gjorde annat. Dessvärre blev det aldrig något mer än denna lunchdate mellan henne och mig.

  Gillad av 1 person

 3. Har noterat exakt samma fenomen. Verkar ofta vara mannen som initierar att kvinnan ska ha sex med andra män. Tror det handlar om könsroller och invanda mönster och fördelningen av aktiv och passiv. Då kvinnan förknippas med passiv kan man låna ut henne och sedan ta tillbaka henne utan att hon aktivt agerar (på ett djupare plan, såklart är inte tanken att hon ska vara som en död fisk). Om mannen däremot tar en annan kvinna kanske han behåller henne och eller/byter ut den gamla. Sorgligt mönster. Tack för att ni reflekterar!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s