Sex utan kärlek är en meningslös upplevelse…

…men i jämförelse med andra meningslösa upplevelser, så är den riktigt jäkla bra.

Det är just DIG jag vill knulla med. Det är DIN kropp, DIN mun, DITT kön, DINA ljud, DIN doft, som jag vill ha. O det är med DIG jag vill dela en vattenklunk o småprata med efteråt.

Med dig blir jag kåt.
Men inte bara.
Med dig ingår det också passion, plus en enorm intimitet.
Kåthet, Passion, Intimitet är likamed: Åtrå.
Åtrå är kåthet uppvriden till nivå 11. Åtrå är hela flaskan tändvätska på en gång över grillen. Åtrå är en på-djupet-längtan efter sex, det sex som går hand i hand med att känna starkt. Att älska.

Den här skillnaden mellan kåthet o åtrå kan ibland snurra till det för oss, just när vi tappar bort vad skillnaden består i.

Såhär:

Vi har sex med en på alla sätt bra person, en som vi vill väl, men inte älskar. O i vårt sug efter att känna den åtrå vi känner med varandra så kan vår kåthet mattas.

Är det för att vi blir besvikna över att inte känna lika starkt som när det bara är vi? För att vi tänker att det sexet som känns när det bara är vi, det är så sex ska kännas? När passionen inte finns, eller den enorma intimiteten, så kan vi fara upp i huvet o det blir tankar istället för lust. Vi upplever distans till det vi upplever. O distans är ingen kompis till kåthet.

Men om vi nu skulle lyckas vara mer medvetna om skillnaden mellan åtrå o kåthet?

Om vi verkligen kunde inse att vi faktiskt inte förmår att känna den där superstarka superkänslan ”åtrå” för den här bra personen som vi just nu får ha sex med, ja då vore det ju bättre. Kåthet kan vi känna, lusten till sex (för sex är ju kul o härligt!) men vi känner inte åtrå. Om vi kunde nöja oss med att ha det bra ihop, att få till njutning, så räcker väl det? Vi får till ett sex som visserligen drabbar oss mindre, ett som är annorlunda, men faaan kul, det är väl inte så dumt?

O det är här Woody Allen-citatet kommer så väl in: ”Sex without love is a meaningless experience, but as far as meaningless experiences go, it´s pretty damn good”. (Nåt för nästa tatuering, en arm finns ledig).

Vi får ju möjlighet att handskas med en obekant kropp (spännande!)
skön hud (alltid härligt!)
beröring på ett nytt sätt (fascinerande!)
ett nytt kön (intressant! utforskande!)
en ny mun (mmmm!)
Gott så ju.
Med den här bra personen kan vi betrakta oss lite utifrån, o få syn på oss själva som sköna sexpersoner som gör det enda rätta: vi använder bjussigt o skamlöst våra kroppar. Det är väl bland annat det vi ska hålla på med i våra liv, inte sant?

Kåtheten är grund o enkel.
Åtrån djupdyker, far iväg åt alla håll o kanter, gapar efter mycket, spritter iväg i höjden. Studsar mot kärlek.
Kåtheten är ett djur som ivrigt springer omkring, flämtar med tungan ute o ”vill vara med om häftiga grejer!”
Åtrån är ostoppbar som Mårran in a sexy mood.

Vi, El o Jo, svär härmed på att vi ska jobba mot att bli ännu mer medvetna om skillnaden mellan kåthet o åtra, o vi ska sluta jämföra.
Vilket är lättare sagt än gjort.
Men vår målbild är glasklar.

En reaktion till “Sex utan kärlek är en meningslös upplevelse…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s