”Nu kommer vi ut” – talet till våra nära o kära

(ett tal vi inte riktigt vågar hålla…än)

Kära familj, vänner, kollegor. Vi har samlat er alla här idag för att vi har något viktigt att berätta.

Vi har båda två diagnosticerats med obotlig cancer o har högst några veckor kvar att leva-

(Förfärade o bleknande ansiktsuttryck bland våra församlade).

-Nejnej sorry, så är det inte, bara lugna. Vi vill bara berätta att vi tycker mycket om att ligga med andra. Med varandra, men också med andra. Vi är öppet monogama. Monoamorösa och polysexuella.

(Nu mer av oförstående uttryck bland våra åhörare).

Vi är friska, älskar varandra, o vi är sex-med-flera-människor. Vi tycker det är härligt o berikande att ha sex med andra. Också. Sen vi började med det för några år sen så har vi sugit massor med kuk- (mest El, men inte bara)- slickat mängder med fitta- (mest Jo, men inte bara)- o vi har knullat med sååå många människor, kysst o hånglat som tokar med alla som vi har velat hångla med. När vi är i Berlin titt som tätt så är det inte bara för atmosfären, konsten o dom bra restaurangerna- nej där går vi på BDSM-klubbar o andra kinky ställen o känner oss hemma. Ni minns att vi var i södra Frankrike förra sommaren, o det är sant, där var vi. Men vi körde inte utmed kusten, stannade inte i små charmiga byar o drack inte gott vitt till ljuvlig fisksoppa. Vi var i Cap d´Agde hela tiden, ett ställe som nog kan räknas bland dom mest syndfulla i världen, om det nu är syndfullt att ligga runt med främlingar man fattar tycke för. I Cap hånglade o knullade vi oss jorden runt. Med argentinare, israeler, amerikaner, norrmän, o flera andra av okänd nationalitet. Enda kriteriet var: det här känns bra. O just det där styr oss hela tiden. På små o stora sexfester vi går på, på dejter vi har, överallt där det vankas sex med flera. Allt kokar ner till: känns det bra, så ligg. (Det kommer snart att finnas t-shirtar med den texten till försäljning! Wear it proudly!)

(Kort paus).

Frågor på detta?

(Fortfarande en del oförstående ansiktsuttryck- några ser aningen besvärade ut.

”Men…”

”Ja mamma, säg?”

”Varför?”

För att om man älskar sex så slår sex-med-flera-hobbyn alla andra hobbies man kan tänkas ha. För att vi lär känna öppna o bra personer, såna vi själva vill vara. Det är en värld vi trivs i o vill vara del av. För att vi har ett äventyr ihop o tycker om det sex-med-flera gör med oss, som par o som personer.

”Mmmmm, fattar…O varför måste ni berätta om det här?”

Jo pappa, för att det har blivit en rätt viktig del av vilka vi är. Vi vill slippa ljuga om att vi är på väg på en parmiddag, när vi egentligen ska på en hotellfest o ligga runt. För att livet är kort o det känns bra att vara modig o ärlig i det här enda livet vi har. O kanske vi också inspirerar någon av er att ta steget. Det är inte farligt, det är kul. Glöm bara inte dom tre grundreglerna ok? Papper o penna fram nu, för här kommer dom:

Kommunicera.

Kommunicera.

Kommunicera.

”Men…svartsjukan då?”

Tack min dotter, den är kanske den vanligaste frågan vi får. O såklart en förståelig fråga. Men svartsjukan lär vi oss att hantera. Kan vara lite jobbigt, men också spännande. Minns bara dom tre grundreglerna, så kommer det ordna sig för er också, med svartsjukan.

Tack kära ni, det var nog allt. Lev fördomsfritt o minns att…känns det bra, så ligg.

O nu går det bra att skynda fram o krama om oss!

4 reaktioner till “”Nu kommer vi ut” – talet till våra nära o kära”

 1. Underbart! Jag ska hålla tal på bröllop i helgen, kanske ska ta detta:-) Nja, får nog bli en annan gång….. men önskar verkligen fler i min närhet att få uppleva denna fantastiska värld som vi hittat. Och tack för att ni ofta sätter ord på vad vi känner

  Gilla

  1. Hoppas den där andra gången kommer- för oss alla! O som ni säger, tänk om fler fick uppleva vår värld, det skulle vi unna dom! Tack för fina ord o må så gott.

   Gilla

 2. Jag kommer ihåg början av min sexmedflera resa att jag ville verkligen! predika för denna livsstil för de oupplysta som inte fått smaka på livets fantaskiska nektar.

  Idag tänker jag annorlunda. Alla vill faktiskt inte bli frälsta, oavsett skäl, för många kan det skapa stor ångest om de upptäcker grannen har så mycket bättre sexliv. Så varför ska jag då försöka pådyvla nåt de inte kan, vågar, eller ens vill ta till sig? Sex är något privat, även vi som befinner oss i denna värld skulle inte ens tänka på ha sex publikt.
  Detta är inte riktigt samma sak som att omvända folk till att motionera mera, äta grönsaker osv.

  Vi är trots allt en liten minoritet. För de som är nyfikna har ju idag Google om de vill påbörja sin egen resa. Det var svårare förr…

  Eller har jag fel?

  Gillad av 1 person

  1. Nej, fel har du verkligen inte. Spännande vinkel på det hela.
   För oss handlar det om en längtan att få vara uppriktiga o inte så mycket det att vi vill frälsa andra. Vi skulle bara vilja slippa behöva hitta på små vita lögner titt som tätt. Vi önskar även att den här livsstilen skulle vara lite mer accepterad, trots att vi är en minoritet. Det är just normen vi vill ifrågasätta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s