The mysterious Kemidejt

Kontakten är knuten. Man har fått syn på varandra på nån sajt eller nåt mingel, man har skrivit lite, kollat på bilder, o man har kommit fram till att nästa steg är att ses. Dags för kemidejt, eller kemifika. Kemifika signalerar nog en aning mindre sex i luften, alltså man ses på dagen (få dricker kaffe efter kl sju), o sen får det vara bra med det, man vill prata ihop sig hemma i lugn o ro, man vill låta det gå tid. Kemidejt däremot låter ”vin” o ”lite senare på kvällen” dvs några snäpp närmare hemgång till säng o sex.

Det här är alltså ett inlägg om det kanske allra svåraste att sätta fingret på, varför kemi uppstår, o varför det inte gör det. ”Fick ni kemi?” betyder ju inte att man undrar om dom andra var snygga eller roliga utan mer ”Gungade det mellan er? Var det schyssta vibbs?”.

O vad betyder det? Vad är det för mystiskt som sker när det uppstår kemi?

Vi har haft dejter med par där vi med en gång känt, ”nej det funkar inte…” (det har vi samstämmigt konstaterat efteråt, va fort det ibland gått att konstatera det, o ofta har det andra paret känt likadant).

Men för vår del, vad har inte uppstått? Ibland har det handlat om en ton som man fått syn på mellan dom två i det andra paret. Det där har vi varit inne på förut: det är viktigt att vi känner att dom verkligen tycker om varandra. O mer? Dom pratar om sig själva. O det skulle man ju kunna se på som något positivt, något som har med det för oss så viktiga ordet ”bjussighet” att göra. Men ”bjussig” är man ju om man också är beredd att ta in någon annan, man visar nyfikenhet, man undrar saker. O gärna då på det där öppna sättet som vi ju tycker så mycket om med vår bredvid-värld: ”Hur hamnade ni i det här med sexmedflera? Vad gillar ni mest?” Typ så.

Så: bjussighet o nyfikenhet o tonen paret emellan.

Men utseendet då? Ja det har man ju fått ett hum om med bilder. Visserligen är verkligheten ofta något annat, åtminstone något mer. Men vi vill påstå att huruvida utseendet hos kvinnan o mannen i paret tilltalar oss eller inte, har så mycket med bjussigheten o nyfikenheten att göra, att den inte går att särskilja, ja vi är helt ärliga där.

Vi minns en dejt, ja dom var till det yttre attraktiva, det kunde vi avgöra. Men kemi uppstod inte. O det kände vi tidigt, faktiskt innan Jo välte ett glas vin på det lilla bordet. Ja det var ju klantigt, men det är ju sånt som kan hända. Kvinnan i paret reagerade med, ”oj oj, ja ja, vi får verkligen hoppas det inte blev nån fläck…(på hennes klänning)” (hon tittar o tittar o kan inte hitta någon fläck men hon är inte säker, den kan ju finnas där…) Hon får visst känna rädsla över fläcken, den är inte konstig, men hon kunde kanske sagt: ”Hoppsan, ingen fara!” För ingen välter väl vinglas med vilje, särskilt inte på en första-dejt. Hmmm idé: det kanske är ett bra test att välta ett vinglas o se vad det blir för reaktion?…

Sen är ju utmaningen också att kemin ska uppstå mellan fyra personer- nu pratar vi dejt med par. Men det har visat sig vara ett något mindre bekymmer sådär i en dejtsituation åtminstone. Det är inte så ofta som en av oss känt gung med någon i det andra paret, eller båda, o den andra inte känt något. Kanske det som också är lite härligt: man har blivit ett par som samspelar o sänder ut signaler, o som uppfattas just som ett pars signaler. Vi lirar inte solo, vi är verkligen en duett.

Ok: kemin finns där. Nästa steg är kyssar o hångel. O funkar det, då är nästa steg sex. O tadaaa! kemidejten kan sägas ha levererat.

2 reaktioner till “The mysterious Kemidejt”

 1. Hej!
  Kemifika-träffar och faktiskt t.om kemiträffar på nudiststrand har vi haft , men även kemi-dater med middag och vin på restaurang utan att fortsätta samma kväll, men träffats senare.
  Sen har vi ju haft middagar med vin varav flera i vår stuga, med förstagångsbesökare
  där det blivit sex första kvällen, det har känts rätt för alla parter.
  Vi som inte bor i storstad, träffar ju många gånger par från andra städer, så vi har ofta skrivit ett bra tag med flera av de vi träffat innan , för vi tycker att man redan då får en känsla av personerna , vilka de är, vad de står för och vad de tycker om osv..
  Vi har valt att inte ens träffa några stycken , när vi genom chattandet märkt att vi är alldeles för olika. Vi har varit ärliga och de flesta har tagit det bra.
  En kille blev förbannad och blockade oss , men det är bara hans förlust inte vår. När vi började skriva hade han en tjej som vi verkligen föll för, det tog slut och hans rätta jag kom fram. Usch!
  Guldkorn finns och vissa av dem har blivit vänner för livet .
  💋

  Gillad av 1 person

 2. Kemidejten är så lurig också, det ör mycket dagsform på känslorna som avgör.

  Nu är det ju såklart skillnad på att som ensam kille träffa ett par, man känner sig sjukt nervös. Det gör jag iaf och det är ju för att man känner sig så granskad av fyra ögon 🙂

  En gång fick jag ingen känsla alls för paret. Jag tappade suget men frun kände tvärtom och hon såg till att vi var på deras hotellrum på ett par minuter. Sen händer det, mitt i allt som sker och jag får en otroligt bra känsla för henne.
  Plötsligt fanns det kemi..

  Så jag landar i att kemistunden är det jobbigaste med hela sexlivet 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s