Kroppen: vårt sexverktyg.

En artikel handlade om utseendefixeringen bland unga manliga homosexuella, där jakten på den trimmade kroppen hos många skapar en hets lik den man främst hör om hos tonårstjejer. Härligt sex- o sex med många partners- blir synonymt med, om inte stora muskler, så åtminstone hyfsat definierade sådana, o en fin mage på det såklart o gärna en solbränd ton över alltihop också. (Om man nu inte är ”gaybear”, då gäller ju helt andra ideal, då ska det vara hårigt o stort, såväl magar som kinder!).

Hur står det till med utseendefixeringen i vår sexmedflera-värld? Visst har vi med varandra att göra med kläder på också, vi minglar o flörtar, o vi kan göra oss attraktiva med snygga skjortor o klänningar. Men- förr eller senare så är vi där nakna ihop, o har inte mycket hjälp av textilier. Jo möjligen en kort stund, snygga bh’ar o trosor o kanske tillomed läckra kalsonger kan göra oss lite extra tilltalande. En del behåller dom där små fjäderlätta spetsplaggen på hela kvällen, men för dom flesta av oss, så är vi där med våra kroppar, o bara dom. Detta skulle ju kunna skapa en rätt upptrissad koncentration på huruvida vi har gymmat ordentligt o hållit koll på vår kost. Därför att för sex, den hobby vi håller på med, så är ju kroppen vårt verktyg.

O hur har vi det då med våra kroppar?

Jo visst pratar vi i profiler på våra sexsajter om att vi är tränade, o många av oss anstränger oss för att få till bilder som är mer än smickrande. O hamnar man i Cap d´Agde- sexmedflera-paradiset i södra Frankrike- så kan man få en känsla av att ”jakten på den perfekta kroppen” hör tätt ihop med ”jakten på det bästa sexet”. Där vid poler o på partyn är det mer regel än undantag med fixade bröst o rumpor, o midjor som har sugits fram till perfektion (säger det idealet i alla fall…)

Men, trots detta: Vi tycker nog att vi i många sexmedflera-sammanhang ändå möter en mer avslappnad syn på våra kroppar. Klart vi vill vara fina o känna oss snygga. Men det som gör att vi känner oss det, handlar mer om den lust o frejdighet vi lyckas komma in med i den här ljuvliga leken. Nu kanske många protesterar, o såklart, det beror väl på sammanhangen, typen av fester, o kanske också vilka åldersspann vi pratar om, yngre har ju en större möjlighet till att ha klassiskt attraktiva kroppar o deras krav blir då kanske andra.

(Kravet på helrakade kön är förvisso stenhårt, men vi tillåter oss att just prata om kroppen i övrigt. Men tankar kring det helrakade könet får nog bli ett eget inlägg framöver…)

Vi som befinner oss på väg mot eller är lite efter femtioårsstrecket har i rätt stor utsträckning förmåga att i mycket högre grad värdera en härlig energi som en person kommer med, än en slimmad kropp. Mår en person bra i sin kropp i den här världen, då tenderar den också att kunna ge sig i kast med sexet på ett befriande lätt o härligt sätt. Må bra kan man ju såklart också göra om man är tränad, men poängen är att det ofta faktiskt kan få lov att vara lite hursomhelst med kropparna, bara just energierna o inställningen till sex är den rätta – dvs skriande vidöppen o tillåtande. Är personen en bra person, roligt att prata med, underbar att kyssa, intagande som fan att hångla med, ja då spelar faktiskt resten av kroppen andra-fiolen, så är det bara.

3 reaktioner till “Kroppen: vårt sexverktyg.”

 1. Älskar’t!
  Lite scary, då jag just skrev om detta igår i berättelsen jag skriver på.
  Vår start till detta ”sexmedflera-livet” kom sig av att min man tog med mig på en nudiststrand, faktiskt. Det var jobbigt för mig i början att visa mig naken för någon annan än min man, men hans trygghet och lugn och den frihet jag kände hjälpte mig att slappna av.
  Det här livet vi nu lever har lyft mig och mina kroppskomplex enormt mycket. Nu njuter jag och min kropp med min lilla putiga mage i fulla drag. Även om det är skönt , iaf i klubbsammanhang, att börja med sexiga plagg.
  Älskar höra att jag är så kåt, sexig, skön och t.om fantastisk .. tänker att det har att göra med den trygghet vi har i vår relation, mitt sätt att vara, kärleken till sex och till människorna man möter.
  Min man skrattar fortfarande hjärtligt åt en träff vi hade i vintras, vi skulle basta med ett par och jag ( med lite vin i kroppen) tar av mig handduken, ställer mig upp och säger medan jag gör yviga rörelser över min kropp ” det här är jag, så här ser jag ut , ta mig som jag är” 🙂 haha… i grund o botten handlade det om att övertyga mig själv att jag duger , ( på ett lite väl impulsivt sätt). Thats me;)
  Med foton har det tagit lite längre tid att visa hela paketet med alla väck.. Det är som svårare att visa vem man är på bild och dessutom ligger bilden kvar. Nu tränar jag även på att övervinna den delen. En bild går ju att få vacker, rolig eller spännande även om den visar hull och väck 😉
  Talar för oss båda, gällande andra människor att helt klart överväger utstrålning före en perfekt kropp.
  Glimt i ögat, sex i blick, ett bra bemötande, rätt kemi , humor, ett skönt sätt som attraherar- fan låt oss ha sex NU!

  Gilla

 2. För mig som inte gillar att raka fittan skulle den här världen tyvärr bara innebära se men inte göra alltså. Om jag inte kunde hitta en annan kvinna som inte vill gå all-in utan kanske bara kyssas, kramas och leka med brösten. Risken att hon blir avakräckt om jag är naken verkar dock stor. Så till slut – kan en gå på sexklubb och behålla trosorna på?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s