Så ni är Swingers? Njääää…

”Swinging (engelska ordet swing betyder gunga) är en livsstil som innebär deltagande i sexuella aktiviteter där fler än en partner är inblandade. En deltagare i swinging kallas swinger”. (Wikipedia)

Så förklaras ordet, o ja, på ett sätt så kan man ju säga att det ju stämmer precis på oss. Men varför tvekar vi alltid att kalla oss det, när vi får den där frågan? Är vi två småbarnsliga sexmedflera-personer som trotsigt vägrar acceptera etiketter? Är det bara för att vi vill ses på som sexrebeller där allt får vara tillåtet? Borde vi istället med stolta huvuden säga ”Ja! Swingers, till 100 procent!”, på det sätt som homosexuella män o kvinnor själv började använda orden ”bögar”o ”flator”, för att ta över dom o börja äga dom?

Men för oss låter ”swingers” helt enkelt begränsande o förminskande. Visst kan det vara bekvämt med tydligheten i en sån benämning, ge trygghet o snabbt förklara för andra var man befinner sig. Men allt kanske inte ska vara bekvämt? O om en benämningen skaver det minsta lilla, ja då vill man väl inte använda den? Den här sexmedfleravärlden är komplex, o därför vill vi gärna låta bli det förenklande. Vi kan faktiskt inte så lätt slinka ner i den där burken som det står ”Swingers” på. För vi känner oss inte så enkla.

Vi tycker dessutom att benämningen ”Swingers” har en klang av gammal heteronormativitet, där partnerbyte är själva grunden, det låter 70’tal och: ”Jahapp, här har du min fru, o där tar jag din, tjohoo!” Nej det är ju inte det att vi inte gärna ligger med folk av det motsatta könet eller att vi byter partners, men vi sysslar med, o är nyfikna på så jäkla mycket mer.

Sexmedflera, ofta i röror där deltagarnas kön helst inte spelar så stor roll för det som händer? Jovisst!

Sexmedflera, ibland med lätta bdsm-inslag? Jovisst!

Sexmedflera, ibland med en tantrisk touch? Jovisst!

Sexmedflera, gärna med något som vi inte tänkt på själva, nån idé som nån annan kommer med? Jovisst!

Visst, det ord vi börjat använda, ”sexmedflera”, kan ju också sägas vara begränsande, men det är åtminstone nytt o slipper släpa på alltför mycket bagage. Det är ett vidare ord, o som vi tycker, mer tillåtande o bjussigt.

Vi vill gärna känna banden mellan bra personer i den här bredvid-världen. Vi gillar ju den, o vi är sannerligen del av den. Men vi vill vara del av den genom det vi framkommer som, när vi pratar o lär känna andra, o när vi har sex.

”Så ni är Swingers?” ”Njäää…Slå dig ner, o lyssna med ett öppet sinn, så ska du få höra vilka vi är!”

2 reaktioner till “Så ni är Swingers? Njääää…”

  1. Ja helt klart har ordet swingers en negativ klang hos folk, folk som inte vet eller förstår sig på oss.
    Men själv kallar jag oss för swingers numera, det har lixom blivit ett begrepp.
    Ändå är vi inte heller såna som bara byter partner utan gillar i princip allt.
    Men.. vi tar det från början
    .. När vi började så fanns det inget begrepp utan vi ville dela vårt sexliv med andra.. en till, par… så småningom röror, bdsm m.m.
    Men när vi nyss börjat och hade träffat några par tänkte vi testa med en kille till och tog kontakt. Han frågade då om vi var swingers.. där och då var första tanken.. swingers.. vi?
    Hade inte ens tänkt så…. swingers hade alltså för mig en dålig klang..
    Men har med tiden blivit ett ord som hör till oss ”outsiders” eller ” aliens” …
    Så för å sammanfatta; precis som ni menar, så behövs ju egentligen inte det ordet, som ändå har en negativ klang. Vi startade ju inte med begreppet utan startade för att dela det härligaste som finns med andra männskor.
    Vi är ju inga outsiders eller aliens utan männskor som lever nu och njuter av livet till fullo.
    Vimsigt kanske.. men håller med er.
    Puss o applåder 💋👏

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar